måndag 6 januari 2014

Låt mig presentera...

Astrid


iPhone har uppenbart ingen bra mikrofon för sånt här så ni får skruva upp lite. Bruset kommer från telefonen inte ljudsystemet.

Vi har inte döpt henne ännu men hennes maiden name är iaf Astrid, en IVONA 2 SAPI5 TTS röst som håller ganska hög kvalitet tycker jag. Hon låter dock lite dryg när hon säger hej då i slutet :)

Detta är ett exempel på vad Homeseer och Sonos kan göra tillsammans. I klippet sparar Homeseer status för alla relevanta Sonos-enheter som sedan kopplas samman i en "zon", sen sänder Homeseer TTS meddelandet till denna zon, kopplar sedan isär zonen och alla Sonos-enheterna återgår till vad de gjorde innan.

Hoppas nu bara inte att youtube blockar klippet pga musiken i början/slutet. Isf meddela mig med en kommentar till inlägget tack.

//L


2 kommentarer:

  1. Hej, Är riktigt imponerad av ditt hus och automationsbygge, har inspererat mig att slänga ut veran genom fönstret nu till förmån för HomeSeer, än känns det som ett grymt val, imponerande snabbt är det också, de kan man inte säga om Veran..
    Såg detta inlägg med röstsyntesen, och kollade vidare på tillverkarns demo, shit va grymt, det är klart bästa jag hört.
    Har du lite tips på hur man kommer igång med integreringen av den i HS3?
    Jag har också en massa sonosar jag tänkte använda för detta och har fått den inbyggda TTS i HS3 att tala i sonosoen, men hur byter man röst, använder du deras "Speech Cloud" eller hur har du gjort?

    Har du hittat någon bra röstigenkänning som funkar med svenska?
    Mvh Daniel O

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Du har kanske inte sett att jag slängt ut Homeseer för ganska länge sedan till förmån för Indigo :) Betydligt mer stabil och flexibel lösning enligt mig. Gick aldrig över till HS3 (köpte licens men bytte till Indigo innan jag kom mig för att uppgradera).
    Jag kan inte hjälpa dig med dina TTS-problem mao :/ Kör TTS via OSx inbyggda talsyntes eller IVONA som funkar bättre än Googles som man oxå kan använda med Indigo, alla dessa har Svenska som val.

    Lycka till!

    Mvh Love

    SvaraRadera