lördag 16 mars 2013

F*n



Självklart skulle jag testa att uppgradera vår viktigaste fjärrkontroll (iPod'en) till iOS 6.1.2 och jailbreak'a, det är ju så lätt nu för tiden och en bra övning för framtiden om det nu blir en i-lösning.

Själva uppgraderingen gick väl sådär, att uppdatera en redan JB'ad iPryl ställde till det och hade ingen färsk säkerhetskopia men efter lite pill löste det sig.

Problemen uppstod när jag skulle installera NoLockScreen appen från Cydia, den är uppenbart inte kompatibel med iOS 6.... Apple verkar tycka att man inte ska kunna komma runt "Slide to unlock", inte ens om man inte använder lösen.

Efter att ha slitit mitt hår ett tag gav jag upp, nu finns det två vägar att gå. Antingen leva med att man måste låsa upp enheten när man väcker den ur sleep (med home eller power-knappen).
ELLER så sätter man den att aldrig gå i vila, sen använder man ScreenDimmer (oxå Cydia) och så låter man enheten dimma ner efter 5sek och stänga av backlight'en efter ytterligare 10sek (t.ex.).
Sen sätter man ScreenDimmer att undim vid accelerometer-triggning, dvs om man rör på iPoden.
På detta vis vaknar den från släckt läge direkt när man tar upp den och HSTouch är alltid ansluten till HS vilket ger blixtsnabb laddning och därmed kan man använda enheten direkt och inte vänta de 2-3sek man annars får vänta till iProdukten hittat HS igen (WiFi går ju ner lite i vila när enheten vilar + att HSTouch inte körs i bakgrunden).
Enda nackdelen med detta är batteritiden, den lär inte bli så imponerande om enheten alltid är på, även om skärmen är avstängd. Det återstår att se.
Sen får man ju inte pilla på powerknappen för då går den ju i vila och då är "Slide to unlock" problematiken tillbaka.

Dagens i-landsproblem men detta är en viktig WAF. Får se vad F säger sen. Jag kan ju inte gå tillbaka till iOS 5 längre och alla iPods man köper idag lär vara 6+
F*N

Nåväl, klagat färdigt nu :)

//L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar