söndag 17 mars 2013

Mer HA

Så här på helgen händer det ju inte så mycket på blockfronten så får väl terra er alla med HemAutomatisering ist för massa blockbilder :)
F jobbar helg/kväll så har egentligen ganska tråkigt här hemma. Men lite HA-hack är aldrig fel.

Testade den senare vägen igår, att inte låta iPod'en sova utan bara släcka backlight'en. Ingen bra lösning. På några timmar hade batteriet tappat 75% så nu får vi helt enkelt leva med "Slide to unlock".

En fast monterad iPod (eller annan iProdukt) sitter ju konstant på ström så då kan man med fördel köra utan sleep och bara dimma/släcka skärmen. Så gör vi idag på Paddan i köksluckan. Har mätt upp förbrukningen när skärmen är släckt och den är sjukt låg, inte låg nog för att gå på batteri uppenbarligen men låg nog för att kunna leva med el-förbrukningen iaf.
Jag har f.ö. fått för mig att uppgradera paddan (en iPad 1) till 5.1.1 idag (det högsta som går på iPad 1'orna och den nivå som krävs för senaste HSTouch). Önska mig lycka till :)

Lite ledsen att iPad 1 inte har facetime dock, testade igår att sätta upp facetime på iPod'en med en egen uppringningsmail så nu kan man Facetime'a direkt till iPoden *tumme upp*. Man kan ju även lägga till ännu fler mail och ge dem till grupper av iProdukter så man kan ringa upp en hel våning eller hela huset. Coolt nå hemskt (japp, njörd).


Då man kan starta ett Facetime-samtal via URL (facetime://mail.adress.här) så var det en smal sak att implementera knappar i HSTouch-interfacet för att starta Facetime till valfri iProdukt direkt. Ja ja, se bild ovan.

Som ni hör lutar jag mer å mer åt en All-Apple-lösning här.
Nåväl, undrar om man får rabatt på iPods om man köper många :)

//L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar